Harmonie St. Joseph - Berg aan de Maas

Aanmelden AMV

           “Muziek”     Goed voor de ontwikkeling uw kind

 

Beste ouders en leerlingen,

Muziek maken is leuk. Zeker samen met andere kinderen. Bij Harmonie St. Joseph in Berg a/d Maas kun je beginnen aan jouw eigen muzikale opleiding. Je leert, stap voor stap een instrument naar keuze te bespelen. Een klarinet, de trom, trompet of misschien wel een ander instrument! Hiermee kun je gaan spelen in de harmonie of de drumband. Mooie muziek maken samen met anderen is heel leerzaam en vooral ook een heel erg leuke hobbie.

Onlangs heeft Uw kind een “live” muziekdemonstratie met uitleg over de AMV (Algemene Muzikale Vorming)-opleiding gekregen op basisschool “De Avonturijn”

Is uw kind na deze demonstratie enthousiast geworden kunnen wij een gepaste muziekopleiding aanbieden waarin uw kind spelenderwijs muziek leert maken.

Een muzikale opleiding is heel goed voor de algemene ontwikkeling. Door in een groep muziek te maken leer je om samen te werken en niet bang te zijn om jezelf te laten horen. De muzikale uitdaging geeft een boost aan het doorzettingsvermogen en de zelfverzekerdheid van het kind.

De AMV-opleiding  blokfluit kost  €120, duurt 1 schooljaar en wordt gegeven door Marie-Josée Aarts op de basisschool “De Avonturijn” meteen na afloop van school op maandagmiddag. De blokfluit is hierbij NIET inbegrepen. Heb je nog geen blokfluit en wil je er een bestellen, vermeld dit dan even op het inschrijfformulier. De blokfluit dient dan nog contant betaald te worden op de eerste les. Deze kost ongeveer €10,-.  Aan het einde van het schooljaar moet je een klein examen afleggen.

Als je dit examen haalt, mag je op de muziekschool  “Artamuse” een instrument gaan leren bespelen in de vorm van een trompet, klarinet, slagwerk of indien mogelijk een ander instrument. Als je dit dan al redelijk kunt bespelen dan mag je bij de jeugdharmonie mee komen doen. Zo wordt je spelenderwijs gevormd tot een echte muzikant die eerst bij de jeugdharmonie en dan later bij de grote harmonie of drumband kan meespelen.

Er bestaat ook de mogelijkheid om de opleiding AMV-slagwerk te volgen. Deze opleiding kost ook €120. Na het jaar AMV-slagwerk bestaat ook de mogelijkheid om door te stromen naar de muziekschool “Artamuse”.

 

Met vriendelijke groet,

Maurice Aalbregt

Coördinator AMV-opleiding