Koninklijke Harmonie St. Joseph - Berg aan de Maas

Muziek verbindt

Afgelopen zaterdag 1 oktober hebben verschillende jeugdorkesten èn een seniorenorkest  een schitterend optreden verzorgd in het MFC in Berg aan de Maas.
Jeugdorkest SOL uit Stevensweert en Ohè en Laak, jeugdensemble St. Cecilia uit Grevenbicht en jeugdorkest van harmonie St. Josep uit Berg aan de Maas zijn deze dag gestart met een gezamenlijke repetitie waarin een aantal muziekwerken zijn ingestudeerd. Met veel enthousiasme hebben beide dirigenten (Jo Savelkoul van St. Cecilia en Frans Koolen van SOL en St. Joseph) de jeugdige muzikanten gemotiveerd en geïnspireerd. Na deze gezamenlijke repetitie was er ook tijd voor ontspanning. In het jeugdhonk van de Bergse Brök Jeugd hebben de leden zich vermaakt met allerhande spellen en was er uiteraard ook tijd om gezellig met elkaar te kletsen.
Voor de inwendige mens was ook gezorgd. De frietewagen stond klaar om een hongerige meute te voorzien van een frietje met een heerlijke snack.
Inmiddels was het seniorenorkest uit Beekdaelen ook gearriveerd, ook zij konden nog van iets lekkers genieten.
Rond 18.30 uur was het dan zover. In een volle zaal lieten de jeugdorkesten en het seniorenorkest van zich horen. St. Cecila beet de spits af met 2 muziekwerken waarna het de beurt was aan St. Joseph en SOL. Na deze prachtige opening speelden alledrie de jeugdorkesten2 nummers, nl Hoe het danst o.l.v. Jo Savelkoul en Alladin o.l.v. Frans Koolen.
De jeugdleden konden nu een korte pauze nemen want het podium was gereed voor het Regionale Seniorenorkest uit Beekdaelen. Zij verraste het publiek met een aantal zuiver uitgevoerde nummers.
Als uitsmijters van deze schitterende concertavond speelde alle 4 de orkesten samen en lieten Radar Love van The Golden Earring knallen als nooit te voren!
Deze prachtige concertavond droeg de welverdiende titel ‘ Muziek verbindt’ en is zeer zeker voor herhaling vatbaar!
Dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt.