Koninklijke Harmonie St. Joseph - Berg aan de Maas

Terugblik concert “Veurjoar in Limburg”

Terugblik concert “Veurjoar in Limburg”

Samen met reünie-orkest Limburgse Jagers kunnen we terugkijken op een fantastische muzikale avond.
Het concert ’Veurjoar in Limburg’ bestond uit een drietal delen.
Als eerste heeft onze slagwerkgroep, o.l.v. slagwerkinstructeur Rick Maassen, laten horen waar een slagwerkgroep toe in staat is. Door gebruik van o.a. marimba’s en klokkenspel worden drumgeluiden vergezeld om zo meeslepende en opwindende muziekwerken tot uiting te laten komen. Het publiek kon genieten van 3 werken, elk met hun eigen charme. Dat het publiek dit ontzettend kon waarderen bleek uit het warme applaus dat onze slagwerkgroep in ontvangst mocht nemen.
Na een korte podiumwisseling mocht het harmonieorkest o.l.v. dirigent Peter Wouters haar opmars maken, vergezeld met de muziek van  Gé Reinders ‘t Veurjoar. Het orkest had een fantastisch programma voor ons in petto en voor ieder wat wils. Van klanken van De klokkenluider van de Notre Dame tot aan Marche de la Gendarmerie National Belge, waarvan dirigent Peter Wouters een korte maar krachtige inleiding gaf.
Het publiek kreeg er geen genoeg van en swingde rustig op de stoelen mee met de noten die door de klarinetten, trompetten, dwarsfluiten en andere instrumenten werden geblazen.
Na de pauze was het podium voor reünie- orkest Limburgse Jagers o.l.v. chef-dirigent Jos Stoffels. En ook zij gaven een schitterend optreden weg met als openingsnummer uiteraard de Limburgse Jagers Mars waarmee de sfeer weer meteen terug was. Er werd veel herkenbare muziek gespeeld zoals de Festmarsch en de Arena Classics en ook nu kon het publiek moeilijk stil zitten.
Tot slot werd de Limburgse Jagers Mars nog een keer gespeeld maar nu met een gastdirigent. Dit keer was deze eer weggelegd voor Matt van Sloun, een echte Limburgse Jager in hart en nieren én inmiddels een echte Bergenaar.
Hij dirigeerde het orkest naar grote hoogte terwijl het publiek uitbundig met een witte zakdoek het ritme mee zwaaide.

Het was, zoals de eerste zin vermeld, een fantastische muzikale avond om op terug te kijken. Een avond waarvan er vast en zeker nog meerdere zullen volgen!