Harmonie St. Joseph - Berg aan de Maas
Created with Sketch.

Laatste nieuws

BBQ 5 juli 2024

Met een heerlijke BBQ bij Thei Alberti heeft onze harmonie het muziekseizoen gezamenlijk  afgesloten. Nu[…]

Concert Urmonderhof 1 juli 2024

Traditiegetrouw vond ook dit jaar weer de muzikale afsluiting van een mooi muziekseizoen plaats in[…]

Midzomerfeest 22 juni 2024

Doordat de weergoden ons niet gunstig gezind waren is het Midzomerfeest in de Goede Gaard[…]

Harmonieorkest

Harmonie St. Joseph werd opgericht in 1912 en vierde in 2012 haar 100-jarig bestaan. Tevens ontving men tijdens dit eeuwfeest het predikaat “Koninklijk erkende vereniging”. De drumband, opgericht in 1952, vierde in hetzelfde jaar haar 60-jarig bestaan. Het harmonieorkest bestaat momenteel uit ± 65 spelende muzikanten met een sterk variërende leeftijd. De harmonie is aangesloten bij de Limburgse Bond van Muziek gezelschappen (LBM), die deel uitmaakt van de Federatie Katholieke Muziekbond Nederland (FKM).Harmonie St. Joseph werd opgericht in 1912 en vierde in 2012 haar 100-jarig bestaan. Tevens ontving men tijdens dit eeuwfeest het predikaat “Koninklijk erkende vereniging”. De drumband, opgericht in 1952, vierde in hetzelfde jaar haar 60-jarig bestaan. Het harmonieorkest bestaat momenteel uit ± 65 spelende muzikanten met een sterk variërende leeftijd. De harmonie is aangesloten bij de Limburgse Bond van Muziek gezelschappen (LBM), die deel uitmaakt van de Federatie Katholieke Muziekbond Nederland (FKM).

Lees meer

Slagwerkgroep

Zonder slagwerk geen harmonie.

Sinds de oprichting in 1952 tot op heden heeft de drumband zich onder leiding van o.a. Wil Smits, Juan Gallardo en Hub Cosemans ontwikkeld van een groep tamboers tot een slagwerkgroep, die naast het gewone werk ook thuis is in het uitvoeren van podiumwerk. De drumband bestaat dan ook uit slagwerkers die van alle markten thuis zijn: van pauken tot drumstel, van marimba tot buisklokken en van effectinstrumenten tot het zwaardere slagwerk. Als gevolg hiervan is het repertoire behoorlijk uitgebreid: naast de meer klassieke slagwerk composities heeft de slagwerkgroep bijvoorbeeld zelfs samengewerkt met breakdansers. Bij sommige stukken komen er zelfs basgitaren of synthesizers aan te pas. Het mag dus gezegd worden dat er binnen de slagwerkgroep op een bijzondere wijze muziek gemaakt wordt, waardoor al menige luisteraar verrast is geworden.

Lees meer

Opleidingsorkest

Als de leerlingen een aantal maanden in opleiding zijn op een instrument stromen ze in bij de jeugdharmonie. Spelenderwijs leren ze zo samen muziek maken. Het samen muziek maken is een enorme stimulans voor de kinderen. Ze worden hierin versterkt en begeleidt door een aantal oudere ervaren muzikanten van de harmonie.

De jeugdharmonie staat onder leiding van Frans Koolen uit Obbicht. Als zoon van wijlen Sjeng Koolen, dirigent van o.a. de harmonie van Obbicht heeft Frans muziek met de paplepel ingegoten gekregen. Hij speelt zelf trompet en is tevens dirigent van de jeugdharmonie in Stevensweert.

Het repertoire van de jeugdharmonie varieert van klassieke ouvertures tot filmmuziek, musicals en zelfs popmuziek.

De jeugdharmonie doet ook met regelmaat mee aan het Eurofestival for Youth Orchestra’s. Dit is een soort concours/wedstrijd voor jeugdharmonieën. In 2007 behaalde ons orkest hier het predikaat ruim voldoende met als titel “meest veelbelovende jeugdorkest”.

Lees meer